Laddar in

Vår historia

Historien bakom m4 startade redan 1939. En tid då behovet av samordnade transportlösningar ökade och flertalet åkerier och lastbilscentraler grundades.

m4 gruppen AB bildades 2010 genom en sammanslagning av fyra transportföretag i mälardalsregionen. Mälarens fyra, m4. Allt för att möta de ständigt ökande kraven på säkerhet, hållbarhet och kvalitet. Bergslagens LBC i Fagersta, LBC Västerås, Sörmlast i Eskilstuna och Triofrakt i Köping var alla väletablerade i regionen med flera medlemsföretag.

Sagt och gjort, 2010 bildades m4gruppen och 270 enskilda transport- och maskinföretag blev delägare. Tack vare vår historia har vi ett sällsynt väletablerat nätverk i regionen, långa traditioner och många delägarföretag med mycket lång erfarenhet och lokalkännedom inom branschen.

De fyra åkerierna som år 2010 bildade m4:

 • Bergslagens LBC bildades 1961 genom en sammanslagning av Fagersta LBC, Norberg LBC och Skinnskatteberg LBC.
 • LBC Västerås bildades 1939. På 1980-talet gick Västerås LBC ihop med Bergslagens Transport och Lindboms i Hallstahammar.
 • Sörmlast bildades under tidigt 1990-tal genom en sammanslagning av Alltransport i Eskilstuna, LBC Strängnäs och Sörmlast Ek förening i Katrineholm/Flen.
 • Triofrakt bildades 1965 genom en sammanslagning av lastbilscentralerna i Arboga, Kungsör och Köping.

Vår organisation

Välkommen till m4, vi får vardagen att fungera för många företag och privatpersoner. Hos oss får du möjlighet att utvecklas, vi har det stora företagets resurser och det lilla företagets engagemang.

m4 gruppen AB är en av Mellansveriges främsta leverantörer av transport- och maskintjänster. Vårt huvudsakliga verksamhetsområde är Mälardalen men vi arbetar utan geografiska begränsningar. Huvudkontoret finns i Västerås. Koncernen omsätter ca 1,4 miljarder och sysselsätter omkring 1 000 personer.

Utöver våra 230 delägarföretag består m4 gruppen av vår centrala stab med verksamhetsledning, transportledning, försäljnings- och marknadsorganisation, samt ekonomi- och administrationsavdelning. Här finns också vår vår stödfunktion, delägarservice, som stödjer medlemsföretagen.

Våra delägare är egna företagare, många med anställda. Alla utför samtliga uppdrag genom m4 gruppens regi.

Vi har lokalkontor på sex orter runt om i Mellansverige: Västerås, Eskilstuna, Fagersta, Katrineholm, Köping och Strängnäs.

Våra tjänsteområden är: Bygg & Anläggning/Miljö, Tank & Bulk, Special, Industri och Intermodala transporter.

Våra värderingar

Engagerade

 • Vi är en del av varandras arbetsmiljö. Vi skapar förutsättningar för varandra, ger feedback och strävar efter att få vardagen att fungera för alla.
 • Vi visar uppriktigt intresse för vårt arbete där vi alla är med och driver m4 framåt. Vi brinner för ett hållbart samhälle, är medvetna om den viktiga roll vi har och gör det vi kan för att förändra.
 • Vi engagerar oss i våra kunder, är lyhörda och ser till att alltid göra det lilla extra som gör skillnad.

Pålitliga

 • Vi gillar det vi gör eller arbetar för att förändra det. Vi fullföljer påbörjat arbete och återkopplar längs vägen. När något går snett tar vi konsekvenserna, tar lärdom och löser problemet.
 • Våra ledare ger förutsättningar att göra ett bra jobb och leder genom exempel. De står bakom sina anställda och är en garanti för god kvalitet i allt vi gör.
 • Vi är pålitliga och effektiva genom att hålla det vi lovar och att säga som det är.

_

Samarbete

 • Vårt samarbete bygger på öppenhet, allas inflytande och delaktighet. Alla har en viktig roll och tillsammans skapar vi helheten.
 • Vi samarbetar på den egna arbetsplatsen och gör oss delaktiga genom att dela med oss av vår kompetens och vårt engagemang och vara öppna för andras. Vi tar ett gemensamt ansvar för verksamheten och dess resultat.
 • Vi samarbetar med kunder, leverantörer och mellan anställda och delägare för att ta vara på den kompetens som finns i hela koncernen och är en naturlig samarbetspartner som löser kunders problem.

Glädje

 • Vi tror på en miljö där vi ser, stöttar och uppmuntrar varandra.
 • Vi tror glädje och gemenskap på arbetsplatsen och i relationer med kunder får oss att må bra och prestera mera.
 • Vi har arbetsglädje och sprider glädje runt oss, både till medarbetare och kunder. Vi är stolta och glada över att vi gör ett bra jobb.